| Frontpage | Etsivu |

 
Rafael Paasio vieraili Israelissa (1967) niinä tunteina kun kuuden päivän sota alkoi.Paasio lennätettiin pois maasta
mutta kukaan ei ehtinyt laskea niitä Suomen lippuja ennen kuin sota oli loppunut ja Jerusalem vapautettu.


Tilanteet tiivistyvät Lähi-idässä

Jesaja17
ja Psalmi 83


Jesaja 17
Elämmekö nyt Jesajan proetoimaa aikaa
1.Ennustus Damaskosta. Katso, Damasko poistetaan kaupunkien luvusta ja luhistuu raunioiksi.
2.Autioiksi jäävät Aroerin kaupungit, karjalaumojen haltuun; ne lepäävät siellä, kenenkään peloittelematta.
3.Efraimilta menee suojavarustus ja Damaskolta kuninkuus ja Aramista jäännöskin: niiden käy niinkuin israelilaisten kunnian, sanoo Herra Sebaot.
3 וְנִשְׁבַּ֤ת מִבְצָר֙ מֵֽאֶפְרַ֔יִם וּמַמְלָכָ֥ה מִדַּמֶּ֖שֶׂק וּשְׁאָ֣ר אֲרָ֑ם כִּכְבֹ֤וד בְּנֵֽי־יִשְׂרָאֵל֙ יִֽהְי֔וּ נְאֻ֖ם יְהוָ֥ה צְבָאֹֽות׃
Samaan aikaan kun Syyriassa on sisällissota Suomi(Efraim)poistaa rajavartijat itä rajalta ja polttaa ja purkaa rajavartijoiden asuintalot:MTV3.
Varuskuntia lakkautetaan Itäraja jää pelkkien valvonta kameroiden varaan.Puolustusvoimista lakkautetaan viisi yksikköä. Vuonna 2013 lakkautetaan
Pohjois-Karjalan Prikaati, Kotkan rannikkopataljoona ja Ilmavoimien teknillinen koulu.

Onko 1967 tapahtumat: Jesajan17:1,3 Syyrian ja Efraimin tapahtumat sattumaa? Tuskin!.
Iltalehti 23.1.2013:Rajavartiolaitos vähentää valvontaa maalla ja merellä
Suomen maarajojen valvonta vähenee Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa, kun rajavalvonta keskittyy kaakkoiselle ulkorajalle ja Suomenlahdelle.
Rajavalvonnan karsiminen on osa Rajavartiolaitoksen 28 miljoonan euron säästöohjelmaa, josta noin 19 miljoonaa euroa on tarkoitus saada henkilöstömenoista.
Merellä rajavalvonta vähenee Pohjanlahdella ja merivartioasemia siirretään edullisempiin tiloihin. Raja- ja merivartiokoulun toiminta lakkaa Espoossa. Jatkossa koulun yksiköt toimivat Imatralla ja Porkkalassa.Kaikkiaan Rajavartiolaitos vähentää 300 henkilötyövuotta vuoteen 2017 mennessä. Sisäasiainministeriön mukaan säästöt eivät johda irtisanomisiin tai lomautuksiin.Säästöohjelma siirtää noin 160-180 virkapaikkaa uudelle paikkakunnalle ja noin 500 virkamiehen tehtäviin tulee muutoksia.

Psalmi 83
Viholliskansat uhkaavat Herran kansaa
1. Laulu, Aasafin virsi.
2. Jumala, älä ole niin ääneti, älä ole vaiti, älä ole, Jumala, niin hiljaa.
3. Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä.
4. Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan.
5. He sanovat: Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta.
6. Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan:
7. Edomin teltat ja ismaelilaiset, Mooab ja hagrilaiset,
8. Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ynnä Tyyron asukkaat.
9. Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsilla
. Sela.

Ja keitä nämä kansat ovat nykypäivänä?

Edom: Edomilaiset ovat Eesaun, Jaakobin veljen, jälkeläisiä. 1. Moos 32:28 Jumala muuttaa Jaakobin nimen Israeliksi; israelilaiset ovat siis Jaakobin jäkeläisiä. Samoin Eesaun (= Edom) jälkeläset ovat edomilaisia: (1. Moos. 36:1, 9) "1.Tämä on kertomus Eesaun, se on Edomin, suvusta", 9. "Ja tämä on kertomus edomilaisten isän Eesaun suvusta, hänen, joka asui Seirin vuoristossa."
Edomilaiset siirtyivät Seirin vuoristoon ja sen takaisiin alueisiin. Edomin pääkaupunki oli Petra. Edomilaiset asuvat osin vielä Etelä-Jordaniassa, mutta suurelta osin ovat palestiinalaisia Länsirannalta (West Bank) Hebronin ollessa keskuskaupunki.
Ismaelilaiset ovat Abrahamin pojan Ismaelin perillisiä.(1.Moos.25:12-18)Ismaelilaiset levisivät kaikkialle arabian niemimaalle Egyptistä Eufratvirtaan.
Moabilaiset ovat Lootin vanhemman tyttären pojan perillisiä. 1.Moos.19:37. "Ja vanhempi synnytti pojan ja antoi hänelle nimen Mooab; hänestä polveutuvat mooabilaiset aina tähän päivään saakka." Moabilaiset asuivat Suolameren itäpuolella, edomilaisten pohjoispuolella, nykyinen Jordania.
 Hagrilaiset ovat Saaran egyptiläisen palvelijan Hagarin (egyptil.) pojan perillisiä, joista polveutui 12 kansaa. (1.Moos.17:20, 1.Ak.5:10; 27:31) Heidät luetaan ismaelilaisiksi. Hagrilaiset olivat egyptiläisiä, jotka luultavasti levisivät laajalle arabian niemimaalle. Nykyinen Saudi Arabia.
 Gebal (Byblos) sijaitsee Libanonissa yli 30 km Beirutista pohjoiseen. Se oli muinoin foinikialainen kaupunki. (Joos.13:5; Hes.27:9) Gebal oli osa muinaista Foinikiaa. Nykyisin Libanon.
 Ammonilaiset periytyvät Lootin nuoremmasta tyttärestä. 1.Moos.19:38 "Ja myöskin nuorempi synnytti pojan ja antoi hänelle nimen Ben-Ammi; hänestä polveutuvat ammonilaiset aina tähän päivään saakka." Ammonilaiset asuivat Jordanjoen itäpuolella, nykyinen Jordania.
 Amalekilaiset ovat Eesaun perillisiä.(1.Moos.36:12; 5.Moos25:17) Toisen tiedon mukaan amalekilaiset ovat muinainen kansa Arabian niemimaalla. Heidän kerrotaan perustaneen Medinan kaupungin. Amalekilaiset asuivat Israelin eteläpuolella, pääosin Siinain niemimaalla.
 Filistealaiset olivat Haamin perillisiä. 1.Moos.10:6,13-14. "6. Ja Haamin pojat olivat Kuus, Misraim, Puut ja Kanaan.
13. Ja Misraimille syntyivät ...patrokselaiset, kasluhilaiset, joista filistealaiset ovat lähteneet, sekä kaftorilaiset"
Filistealaiset asuivat kapealla rantakaistalla nykyisen Gazan tienoilla.
 Tyyro oli muinainen Foinikian kaupunki. (Joos.19:29)  Nykyisin Libanonia.
 Assur polveutui Seemistä. 1.Moos.10:22 "Seemin pojat olivat Eelam, Assur, Arpaksad, Luud ja Aram." Assur sijaitsi nykyisen Syyrian ja osan Irakista tienoilla.
 Lootin pojat olivat Lootin kahden tyttären sukurutsauksen kautta isästään syntyneitä kansoja.(1.Moos.19:30-33)

 

Free Hit Counter
Website Hit Counters