Suomen vaakunan ruusukkeet ja Hoorebin vuori

Ovatko Suomen vaakunan ruusukkeet itse asiassa mantelipuun kukkia ja sidoksissa tapahtumiin Hoorebin vuorella, jossa Mooses sai laintaulut ja monet muut ohjeet suoraan Jumalalta? Tämä väite voi tuntua aluksi oudolta, mutta jospa asia onkin niin, kun alamme tutkia asiaa tarkemmin.
Risto Hyvärinen lienee tehnyt vuonna 2012 ensimmäisenä sellaisen havainnon, että Suomen leijonavaakunassa olevat yhdeksän ruusuketta kuvaavat mantelipuun kukkia. Sain hänen lähettämänsä kirjeen jarmo10.org sivujen ylläpitäjältä ja kirjoittajan luvan sen julkaisuun. Tässä Risto Hyvärisen kertomus:

”Lueskelin erästä blogia netistä, jonka otsikko on: "Israel valittuni". Artikkelissa käydään Israelilaisten elämää läpi Abrahamista lähtien. Luin juttua eteenpäin ja saavuin kohtaan, jossa sanotaan:
"HERRA KÄSKI jokaisen sukukunnan päämiestä tuomaan sauvansa ilmestysmajalle, ja kirjoittamaan sauvaansa nimensä. Leevin sauvaan tuli Aaronin nimi. Sen sauva, jonka Herra valitsisi, tulisi versomaan. Sauvat vietiin ilmestysmajaan Liitonarkin eteen. Seuraavana päivänä Mooses toi sauvat nähtäville, jolloin kukin otti oman sauvansa. Aaronin sauva oli versonut, siinä oli silmuja, kukkia ja kypsiä manteleita. Herra käski viemään Aaronin sauvan takaisin Liitonarkin eteen muistutukseksi kansalle. (4.Ms.17)"Ja aivan tyhjästä päähäni tuli tämä "pakottava" ajatus: eivät ne ole ruusukkeita Suomen vaakunassa, vaan mantelinkukkia (en edes tiennyt miltä mantelinkukka näyttää). Pakkohan se oli heti googlettaa (almond blossom) miltä mantelinkukka näyttää ja aivan samaltahan tuo näyttää kun vaakunamme ruusukkeet.”

Tällainen oli Risto Hyvärisen kirjoitus ja se jo sinällään toi uuden ajatuksen lisää siihen, että Suomen leijonavaakuna voi kätketyllä tavalla kertoa maamme israelilaisesta alkuperästä. Maaliskuussa sain luettavaksi englanninkielisen teoksen The Exodus Case, jonka on kirjoittanut Lennart Möller. On sinänsä harmi ettei kirjaa ole vielä saatavana suomenkielisenä, koska kirjalla on aivan mahtava todistusvoima lukuisin kuvin ja sanoin siitä, että Vanhan Testamentin kirjoitukset ovat historiallisia tositapahtumia. Kirja kertoo ajanjaksosta, joka alkaa Aabrahamin valinnasta aina siihen saakka kun Israelin kansa saapuu omaan Luvattuun maahan Egyptin orjuudesta. Viimeisessä painoksessa on lähes 450 sivua ja yli 700 kuvaa. Tämä kirja avaa aivan uudella tavalla ymmärryksen Mooseksen kirjoihin ja sen ajan tapahtumiin. Kirjaa voi tilata netin kautta.
Kirjassa on todistettu kuvin ja sanoin mm. Punaisen meren oikea ylityspaikka ja se, että Hoorebin eli Siinain vuori sijaitsee nykyisen Saudi-Arabian alueella. Arabian kielellä em. vuori on nimeltään Jabal Al Lawz, suomeksi käännettynä Mantelivuori ja korkein kohta on 2600 metriä. Mooses oli siellä 40 vuorokautta yhdessä Jumalan kanssa tulen ja savun keskellä muun noin kaksi miljoonaa ihmistä käsittävän kansan odottaessa alhaalla laajalla tasangolla. Mooses sai siellä laintaulut ja monet muut ohjeet. Ilmestysmajaan, erämaan pyhäkköön, piti valmistaa seitsenhaarainen lamppu, jonka valmistusohjeet näytettiin vuorella. Mallin Mooses sai mantelipuusta, sen oksista ja kukista.

31 Ja tee myös seitsenhaarainen lamppu puhtaasta kullasta. Tee lamppu jalkoineen ja varsineen kohotakoista tekoa; sen kukkakuvut, nuput kukkalehtineen, olkoot samaa kappaletta kuin se.
32 Kuusi haaraa lähteköön lampun sivuista, kolme haaraa toisesta sivusta ja kolme haaraa toisesta sivusta.
33 Toisessa haarassa olkoon kolme mantelinkukan muotoista kukkakupua, nuppua kukkalehtineen, ja toisessa haarassa samoin kolme mantelinkukan muotoista kukkakupua, nuppua kukkalehtineen; näin olkoon jokaisessa kuudessa haarassa, jotka lampusta lähtevät.
34 Mutta lampussa itsessään olkoon neljä mantelinkukan muotoista kukkakupua, nuppua kukkalehtineen.
35 Yksi nuppu olkoon aina jokaisen haaraparin alla niistä kuudesta haarasta, jotka lampusta lähtevät.
36 Nuput ja haarat olkoot samaa kappaletta kuin se; olkoon se kauttaaltaan samaa kohotakoista tekoa, puhdasta kultaa.
37 Ja tee siihen seitsemän lamppua, ja lamput asetettakoon niin, että seitsenhaarainen lamppu heittää valonsa etupuolelle.
38 Ja sen lamppusakset ja karstakupit olkoot puhdasta kultaa.
39 Yhdestä talentista puhdasta kultaa tehtäköön sekä se että kaikki nämä kalut.
40 Ja katso, että teet ne sen kaavan mukaan, joka sinulle niistä vuorella näytettiin." (2.Moos.25:31-40)

On hämmästyttävää nähdä The Exodus Case kirjan kuvista, kuinka siellä ylhäällä vuorella on yhä elävä vihreä puu kallioiden välissä. Kukaan ei ole kiivennyt puun lähelle, joten lajia ei ole tunnistettu, mutta arabiankielinen vuoren nimi Mantelivuori kertoo paljon. Kirjan uusimmassa painoksessa sivuilla 289,292, 301 ja 323 on kuvia tästä puusta.
Tämä seitsenhaarainen lamppu, joka tunnetaan nimellä Menorah, on Israelin vaakunassa kahden oliivinoksan välissä http://fi.wikipedia.org/wiki/Israelin_vaakuna
Tämä kansallinen symboli on myös Israelin parlamentin Knessetin edustalla. Tässä kirjoituksessa on kuvattu kuinka tämä Israelin valtion kansallistunnus syntyi noin 3400 vuotta sitten Hoorebin vuorella esikuvana mantelipuu oksahaaroineen ja kukkineen. Nämä mantelipuun kukat ovat voineet siirtyä jollain salatulla tavalla Suomen leijonavaakunaan tuomaan esille suomalaisten alkuperää aina Mooseksen ajoista lähtien. Onko niin, että Suomen vaakunassa olevat yhdeksän mantelinkukkaa kuvaavat yhdeksää Israelin kadoksissa olevaa heimoa, kun oletetaan että nykyinen olemassa oleva Israel koostuu Juudan, Benjaminin ja Leevin jälkeläisistä?

28.4.2013 Jouni Kortelainen

jouni.e.kortelainen@gmail.com

 

Free Hit Counter
Website Hit Counters